Koirat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan eläimelle kodin, katso ohjeet täältä »

Kaikki luovutettavat aikuiset koirat on sirutettu, rokotettu sekä steriloitu/kastroitu. Tarvittaessa myös madotettu.

Koiranpennut on madotettu, sirutettu sekä rokotettu. Uusi omistaja sitoutuu pennun adoptoidessaan leikkuuttamaan koiran PESUn määräämässä paikassa määräaikana. PESU kustantaa tarvittaessa toimenpiteen.

Huomioithan koiraa adoptoidessa, että koiran luonne saattaa muuttua hänen muutettua uuteen paikkaan. Mahdollisten ongelmien esiinnyttyä olisi suotavaa, että omistaja pyytää neuvoa pätevältä koirakouluttajalta.

Huom! Otamme koirista vastaan kyselyt ainoastaan puhelimitse p. 045 113 6922 (HUOM! Soittoajat normaalisti Ma 10.15-11 ja ti-ke 19-20.)

Mikäli et tavoita meitä heti, soitathan myöhemmin uudelleen - vastaamme heti, kun pystymme, tai laita tekstiviesti jossa kerrot mitä asiasi koskee. (HUOM! Koirien adoptoinnit hoidamme ainoastaan puhelimitse keskustelemalla!) Tutustuthan luovutusehtoihin ennen soittamista. Kiitos!

Mikäli sivuillamme ei ole tietoja kodittomista koirista, koiria ei sillä hetkellä ole kotia etsimässä. :)
Kaikki uuteen kotiin valmiit koirat lisätään sivuillemme, jonka jälkeen niistä voi tiedustella ilmoitettuina soittoaikoina.

Roxi on 9,5-vuotias chihuahua narttu, joka etsii rauhallista loppuelämän kotia ainoana koirana omakotitalosta.

Roxi on persoonaltaan eloisa ja täynnä iloa, kunhan saa ensin tutustua uuteen ihmiseen.
Toki tilapäiskodissaan rouva on valinnut itselleen mieluisimman ihmisen lempparikseen ja muiden osaksi jää Roxin palvonta, josta hän nauttii omilla ehdoillaan.
Roxi rakastaa ihmisseuraa ja viihtyy mielellään tutun ihmisen sylissä, mutta saatta yrittää näykkäistä syliin nostettaessa tai jos häntä pyritään ohjaamaan sivummalle.
Tästä syystä Roxia ei luovuteta kotiin, jossa on lapsia.

Roxi haluaa olla talon ainoa kuningatar, eikä hän laisinkaan arvosta lajitovereiden seuraa.
Tilapäiskodin rouva on jakanut koiriin tottuneen kissan kanssa, mutta varmasti kaikkien kannalta ideaalisin tilanne olisi, jos Roxi saisi olla jatkossa perheen ainoa lemmikki.

Roxin uuden kodin tulee sijaita omakotitalossa, sillä ääntä tästä pienestä tarmopesästä lähtee kun hän jää yksin kotiin.
Olisikin hyvä, jos uudella kodilla olisi mahdollisuus työstää eroahdistusta Roxin kanssa pienin askelein.
Roxin mielestä varsinkaan talvella ja sateella lenkkeily ei ole laisinkaan pienen chihun arvoista puuhaa, eikä kesä ja kärpäset ole hänestä yhtään sen houkuttelevampi syy kierrellä naapurustoa. Tästäkin syystä mahdollisuus omassa pihassa valvotusti ja turvallisesti vapaammin liikkumiselle olisi rouvan terveyden kannalta hyvä.
Roxin toisen takajalan polvi on joitakin vuosia sitten leikkattu. Polvet eivät Roxia tällä hetkellä haittaa, mutta edes jonkinmoisen lihaskunnon ylläpitoon ja jalkojen vahvistukseen olisi hyvä tulevan kodin panostaa.
Roxille on myös kertynyt painoa, joten tulevassa kodissa olisi hyvä tarkkailla rouvan linjoja...

Roxi ei ole täysin sisäsiisti. Kun hänet pihalle vie, tarpeet kyllä sinne tehdään. Mutta jos hätä yllättää, ei Roxi ilmaise tarvetta ulkoilulle, vaan asiat tehdään sisälle. Toki tuotokset eivät suuria ole, mutta tulevan omistajan hermoja kokeilevia ehkä silti.

Roxilla todettiin yhdistykselle saapumisen jälkeen sakan kertymistä sappirakkoon, jonka vuoksi rouva tarvitsee erityisruokavalion ja todennäköisesti loppuelämän lääkityksen.
Lääkityksen ja oikean ruokavalion ansiosta Roxin elämänlaatu on parantunut huomattavasti, joskin silloin tällöin esiintyy närästelyä. Tämä sairaus vaatii jatkossakin säännöllistä seurantaa eläinlääkärissä.

Hoitotoimenpiteet, kuten kynsien leikkuu, voivat olla haastavia ja niihin on tähän asti tarvittu kaksi ihmistä.
Ei Roxi tilanteessa koita purra, mutta tämä pieni, hiukan vajaa kolme kiloinen, chihueläin muuttuu lähes luikeroksi kun kynsiin yrittää kajota.

Kuten yllämainitusta huomaa, ei Roxi-rouva varmasti ole jokaisen pala kakkua.
Roxi tarvitsee vierelleen luotettavan, kärsivällisen ja sitoutuneen ihmisen, joka arvostaa pientä ja pippurista rakkauspakkausta.
Palkkioksi saat pienen koiran jolla on suuri sydän.

Roxi luovutetaan sirutettuna, rokotettuna ja steriloituna.
Tulevan omistajan on rekisteröitävä Roxi Ruokaviraston koirarekisterissä nimiinsä.

Sijainti: Pirkkala
Luovutusmaksu: 300€