Yksityiset kodinetsijät

Tällä sivulla ilmoitetut eläimet eivät ole Pesu ry:n hoidossa, vaan niiden uudelleensijoitusta hoitaa yksityinen henkilö, jonka yhteystieto on ilmoituksessa. Pesu ry ei osallistu eläimen luovutukseen tai hoitoon. Eläimen luovuttaja ja uusi koti sopivat luovutusehdoista keskenään.

Voit ilmoittaa kodin tarpeessa olevasta eläimestä tällä sivulla. Emme julkaise eläinsuojeluyhdistyksen arvojen vastaisia ilmoituksia.
Tarkemmat tiedot: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Ohjeita uuden kodin etsimiseen:
Ilmoituksen laatiminen  (.doc-tiedosto)
Kun alat etsiä lemmikillesi kotia  (.doc-tiedosto)

Koditon koira Koditon koira Koditon koira

Zara on 3-vuotias rottweiler-pitbull mix, rokotettu ja steriloitu terve koira. Zara on erittäin ihmisrakas ja eloisa koira, rakastaa kuitenkin myös omaa rauhaa ja lepäilyä. Levätessä ja syödessä/juodessa Zaraa ei saakaan häiritä.

Pitkän harkinnan jälkeen, ja haikein mielin, olemme tulleet lopputulokseen että Zaralle olisi parasta löytää uusi koti. Elämän tilanteemme on muuttunut niin, että aikaa ja aktiviteettia ei enää riitä niin paljon kun Zara sitä kaipaisi.

Muista koirista se ei välitä, ei ole koskaan purrut toista koiraa, mutta irvistelee ja rähisee lenkillä koiran tavatessaan. Ei myöskään tule toimeen muiden kotieläimien kanssa, Zaralla on voimakas saalistus-, vartiointi- ja suojeluvietti. Tästä syystä lenkillä esim. auton tai pyöräilijän vastaan tullessa suojelee omistajaansa, ja täten yrittää hypätä auton/pyörän eteen. Lyhyellä narulla siis pidettävä vastaantulijoita kohdatessa. Myös usein lenkillä saattaa napata suuhunsa jotakin, ja koska luonteeltaan Zara on myös voimakastahtoinen ja itsepäinen, ei hän ”saalistaan” luovuta. Siksi saa olla tarkkana ja ennakoida tällaisia tilanteita. Zara on ns. voimakoira, ja vetää hyvin paljon lenkillä. Olemme käyttäneet hänellä vedonestopantaa, joka toimii hyvin.

Vapaana aidatulla alueella Zara tulee useimmiten luokse niin pyytäessä, mutta joskus kun on päässyt karkuun aidan ulkopuolelle, saa vietit niin vallan, ettei tule luokse, vaan menee minne itse haluaa. Tykkää juosta pallon perässä, mutta ei luovu siitä. Suojelee siis voimakkaasti kaikkea minkä kiinni saa. Jos palloleikkejä tykkää leikkiä, on siis oltava useampi pallo jota heitellä. Vetoleikkejä myös rakastaa, mutta Zara on hyvin voimakas koira, joten siinä vaaditaan vahvuutta ihmiseltäkin.

Zara asuu kanssamme maalla, saa olla paljon vapaana isolla aidatulla pihalla, ja samantyyppiseen kotiin hänet luovutammekin. Meillä on 4 kouluikäistä lasta, mutta luovutamme Zaran lapsettomaan kotiin, koska Zara tykkää hyppiä ja leikkiä voimakkaasti, ja tästä syystä on turvallisinta, että pieniä lapsia ei asu samassa kodissa. Tykkää kalvaa luita, niitä hänellä on ollut aina tarjolla. Ei pidä kynsienleikkuusta, vaatii aina kaksi, ja toisen on pidettävä tiukasti kiinni. Kuonokoppaa emme ole tilanteessa käyttänyt, mutta irvistelyä, murinaa kyllä tilanteessa saa odottaa.

Zara ei ole koskaan purrut ihmistä, mutta pari kertaa, kun on ruokailessa tai nukkuessa epähuomiossa häiritty, on meinannut näykkästä. Myös silloin on ollut samanlainen tilanne, jos esim. luuta on yrittänyt ottaa pois. Zaraa ei pidä katsoa suoraan silmiin, ei pidä siitä. Zara on rohkea ja itsenäinen koira, mutta kuitenkin myös arka. Pelkää kovia ääniä, paukahdukset etenkin (uusi-vuosi jne.) Vartioi voimakkaasti, eli mm. öisin reagoi helposti ääniin haukkumalla. Zaralla on voimakas haukkuääni. Viihtyy päivät hyvin yksin, ei ole koskaan tuhonnut mitään, ei ulise tms.

Luovutamme Zaran vain rodun tuntevalle ja kokemusta omaavalle. Omistajan pitää olla johdonmukainen, aktiivinen, ja omistautuvainen. Ei kerrostaloon. Etsimme Zaralle loppuelämänkotia, ja uuden omistajan on oltava varma, että jaksaa kouluttaa ja kasvattaa voimakasluonteista ja vahvaa koiraa. Zara ei ole koira helpoimmasta päästä, vaan vaatii ihmisen, joka pitää haasteista. Sopivan omistajan löydyttyä teemme luovutussopimuksen, ja tahdomme tulla tutustumaan kotiin, johon Zara muuttaisi. Luovutusmaksu. Lisätietoja saa sähköpostilla, j.m.kilpinen (a) gmail.com

Ystävällisesti, Johanna ja Pekka Kilpinen