Auta meitä syksyn kissaruuhkassa! 

"Tulin vaan kertomaan, että musta tulee vielä tosi iso ja huikea kissatyttö!" kertoo tämä pienokainen, joka tuli Kiikoisten löytöeläinpalvelun kautta PESUlle jatkohoitoon. Kuten kuvasta näkyy, hoidon tarve oli varsin akuutti – vaikka kyseessä on "vain" flunssa, pienellä pennulla se voi olla jopa hengenvaarallinen.

Tämän tytön paino on kuitenkin lähtenyt kasvamaan ja pikku hiljaa tilanne on tasaantunut. Nyt tirppa painaa jo 590 grammaa ja aikoo vielä kasvaa isoksi, terveeksi kissaksi! Hänen tulevaisuutensa näyttää hyvältä.

Antibiootit, silmätipat ja maidonkorvike energiapitoisen penturuoan ja vapaaehtoisten hellän hoivan kanssa ovat auttaneet tämän pennun elämän syrjään kiinni. Tämän pennun kunto kuitenkin pistää miettimään: monenko pennun tarina tänäkin syksynä päättyy luontoon vastaavassa tilanteessa? Moniko niistä paleltuu tulevan talven pakkasiin ilman lämmintä tilaa?

Meille jokainen yksilö on tärkeä. Flunssa on hoidettavissa ja tämäkin pentu on pirteä, leikkisä oma itsensä pärskimisen ja silmätulehduksen takana. Vaikka emme voi auttaa kaikkia apua tarvitsevia, voimme huolehtia mahdollisimman hyvin niistä, jotka vastaanotamme, tai sitten saatella heidät viimeiselle matkalle.

Sinäkin voit auttaa. Lähde tilapäiskodiksi, auta meitä eläinlääkärikustannuksissa tai valista ihmisiä kissojen leikkautuksesta ehkäistäksesi epätoivottuja pentuja. Yhdessä me voimme nostaa kissan arvon pohjamudista, se vaatii vain tahdonvoimaa!

Lähde tilapäiskodiksi 

Lahjoita: Danske Bank FI37 8000 1170 9224 06 (viite 1274 – Maalaiskissakeräys)
Rahankeräyslupa: 5680/6/2016, voimassa 01.04.2016-31.03.2021 Sisä-Suomen poliisilaitoksen toimialueella

Lahjoita Facebook-keräykseen

Lahjoita ruokaa tai tarvikkeita (mm. pentumärkäruokaa tarvitaan!): Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Liity kannatusjäseneksi tai auta PESUa yrityksesi kautta. Ota yhteyttä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Viime vuonna kissojen eläinlääkärikustannuksiin yli 150 000 euroa

Kuvan pennut ovat osa populaatiota, josta on noudettu kahden viikon aikana 51 kissaa.

Jokainen näistä leikkautetaan, rokotetaan vähintään kerran, sirutetaan, FIV/FELV-testataan ja loishäädetään. Kissat saavat myös ulkoloishäädön väiveitä ja korvapunkkeja vastaan. Tämä tarkoittaa rahana yhdistyksellemme noin 13 000 euroa (keskiarvo n. 262 euroa/kissa).

Tämän lisäksi nämä surkeassa kunnossa olevat kissat ovat monesti akuuttia hammashoitoa tai erilaisten tulehdusten hoitoa vailla. Lihotuskuurillekin ne usein pääsevät. Osa kissoista on vielä tiineenä, joten määrä tulee vielä kasvamaan useammalla pentueella ja niillä kissolla, jotka vielä odottavat noutoa.

Mutta eipä ongelma ole ainoastaan populaatiokissojen. Myös ne terveet ja hyvinvoivat usein pääsevät hammaslääkäriin heti ensimmäiseksi, ellei niiltä löydy kilpirauhasen liikatoimintaa tai munuaisten vajaatoimintaa. Niillä hoidetaan myös pissatulehduksia, virtsakiteitä ja joskus jopa amputaatioita vanhojen vammojen vuoksi. Jotkut tarvitsevat lääkitystä diabetekseen ja osalle korvapunkit ovat olleet sisäkissana arkipäivää jo vuosien ajan.

Eutanasia, kun se joudutaan kissan parhaaksi valitsemaan, ei sekään ole ilmainen.

Viime vuonna kissojen eläinlääkärikustannuksiin upposi 156 412 euroa. Yhdistys pärjäsi juuri ja juuri nenä pinnan päällä. Kiitos teille, jotka autoitte silloin. Ja kiitos teille, jotka autatte nyt!

Pesulle tulee maalaiskissoja aika ajoin ja yleensä lukuisia kerralla.

Kissojen pito ja hoitaminen terveeksi ei ole halpaa.

Jos haluat omalta osaltasi auttaa maalaiskissojen hoitokuluissa, niin voit tehdä lahjoituksen avustustilillemme FI37 8000 1170 9224 06 (Danske Bank).

Käytä viitettä 1274, jolloin lahjoitus ohjautuu juuri näiden kissojen auttamiseen. Rahankeräysluvan tiedot.